Sådan sikrer du din bolig imod tyveri i ferien

Indbrud i ferien - pas påFerien er over os i Danmark, og det er ensbetydende med at mange danskere vælger at forlade deres hjem og tag på ferie i Danmark eller rejse sydpå.

Det er desværre også en periode hvor mange tyveknægte er på overarbejde, da de ved at de hurtigt og nemt kan få adgang til en masse tomme huse i landet.

I forbindelse med ferien som stadig er aktuel for nogen, så vil vi herunder komme med nogle gode råd til hvordan du kan sikre dig bedre imod indbrudstyve.

Sådan gør du livet surt for indbrudstyven

Der findes mange områder hvor på du kan gøre det sværere for en indbrudstyv at bryde ind i huset, når du er på ferie, og nogle gode råd & tips kan b.la. være:

  • Sørg for at hoveddøren er monteret med to låse, og gerne med en vrider indendørs på døren. Den anden lås må gerne kunne låses med nøgle indefra ligeledes.
  • Det er vigtigt at karmen på døren er af et godt og solidt materiale som kan holde, hvis tyven prøver at bryde den op.
  • Har du nogle gode naboer, så tag en snak med dem omkring hvornår du og familien tager på ferie. Lav evt. en aftale om at de tjekker huset jævnligt, eller er ekstra opmærksom hvis nogen kommer der. Du kan også markere dette med et ”nabo hjælp” klistermærke på døren, selvom det dog ikke altid skræmmer indbrudstyven.
  • Du kan sikre vinduerne med et indendørs håndtag som kan låses, da det vil gøre det væsentligt sværere at åbne vinduet.
  • Tyven vil ofte forsøge sig med indbrud på bagsiden af huset, da han ikke kan blive set. Derfor sikre at evt. havedøre og bagdøre er låst og lukket af. Overvej eventuelt en alarm, men husk at skrive dette til dit forsikringsselskab, det betyder nemlig en lavere pris på din husforsikring.
  • Når man tager på ferie vil man gerne have boligen ser pæn og ryddelig ud, så man kommer hjem til det bagefter. Men det er faktisk bedst at boligen ser en smule rodet og beboet ud, så tyven ikke kan se at man er på ferie.
  • Fjerne evt. ting fra haven som kan bruges til at bryde ind med. Dog er det godt at have fx Børnes legetøj liggende, så det ligner huset er aktivt.
  • Installere lys sensorer/timere – der tænder hvis nogen nærmer sig huset. Det er også en god måde for naboer at se der er ugler i mosen, hvis du gør brug af nabohjælp.

Du kan finde mere information i denne artikel.


Udgivet i Boligen