Gode råd til indretning af dit nye hjemmekontor

Hjemmekontor designEr du lige flyttet i ny bolig, og er du studerende eller arbejder du måske hjemmefra? Så vil du formentlig gerne lave dig et kontorrum eller blot et sted i boligen hvor du kan sidde i ro og fred og arbejde eller studere. I dette indlæg vil du kunne finde et par gode råd, som er værd at have med i sine overvejelser, når man skal indrette arbejdsstedet i ens bolig.

I gamle dage når man sagde ordet ”kontor” forbandt de fleste det nok med et gammeldagskontor med et mørkt skrivebord, bordlampe, kalender og hvad ellers hørte til – alt sammen i et lukket rum, hvor ingen kunne forstyrre. I ny-moderne hjem er hjemmekontoret dog nødvendigvis ikke i et lukket rum, tværtimod – det er blevet ret så populært at have åbne arbejdsområder i huset, lidt ligesom vi kender det med de såkaldte ”køkken alrum”.

Værd at tænke over når du skal indrette hjemme arbejdspladsen

Der er selvfølgelig stor forskel på om man arbejder hjemmefra via sit arbejde, studerer eller blot sidder og klikker rundt på nettet efter information og viden engang imellem – når man skal indrette sit kontor. Fx skal personen som arbejder mange timer hjemmefra huske at indrette arbejdsstedet ergonomisk – så vedkommende ikke risikere at få arbejdsskader som ondt i ryggen, museskader, mm.

Herunder får du 5 hurtige tips til indretningen af dit kontor

  1. Er du i tvivl om hvordan du skal indrette dit kontor, så kan du bruge internettet til at samle en masse inspiration. Der findes rigtig mange gode engelske sider – hvor du kan se billeder af andre folks hjemmekontorer. Saml de bedste idéer og brug det til dit eget hjemmekontor. Eksempel kunne være denne side.
  2. Som nævnt før, så husk at tænke ergonomisk når du indretter kontoret – og især hvis du ved at du kommer til at arbejde eller studere der i mange timer. Fx skal computerskærmen være i øjenhøjde, der skal være mulighed for at hvile benene på en støtte på kontorstolen eller under bordet, ligeledes skal hånden kunne slappe af i den rette position, så man undgår museskade, osv.
  3. Placer dit skrivebord/arbejdsområde tæt ved vinduet, på denne måde vil du få naturligt lys – hvilket er vigtigt for krop og sjæl.
  4. Gør dit kontor mere personligt med fx familiebilleder, genstande fra en gammel ferie, eller andet som er vigtigt for dig som person. Disse genstande vil også sende nogle signaler til besøgende om hvem du er som person, og derfor gøre din bolig mere spændende og smart.
  5. Du bruger formentligt computer i dit kontor/arbejdssted og måske og printer, scanner, mm. Husk at skjul kablerne til disse elektroniske enheder, da det ser sjusket og grimt ud. Der kan bruges hvide kabelskjulere, mm. som kan købes i de fleste danske byggemarkeder.

Husk: Skal du bruge kontorartikler til hjemmekontoret, så kan der spares mange penge ved at købe dem over nettet. Vi anbefaler handel af kontorartikler hos Staples.dk – da de har et kæmpe udvalg og nogle gode priser.


Udgivet i Boligen