Når du flytter i ny bolig, så husk nogle af disse punkter

Når du flytter i ny boligStår du foran at skal flytte i bolig for første gang, eller skal du blot flytte til en anden by, eller på grund af noget helt tredje – så er der nogle punkter du skal være opmærksom på, så frem du ikke ønsker at miste dit depositum ved fraflytning, og vi vil hjælpe dig med at opremse nogle af dem herunder.

Husk at udfylde indflytningsrapporten!

Når du flytter i en ny bolig, uanset om der er tale om et helt nyt hus, lejlighed – eller noget gammelt møg, så er det vigtigt at du indenfor to uger efter overtagelse, får lavet en såkaldt indflytningsrapport/mangel rapport.

I de fleste tilfælde går man lejligheden grundigt igennem i de første uger man bor i den, så man på forhånd har en liste med mangler klar, til når udlejeren kommer forbi og går den igennem med en.

Tjek fx efter:

  • Ridser i trægulve, døre og dørkamme.
  • Fugtskader på toilettet.
  • Ridser i bordplader eller andre skader i køkkenet.
  • Er lejligheden malet godt nok? Kig også efter malerpletter på fx gulvet.
  • Mm..

Brug den sunde fornuft, og husk på at selv den mindste lille mangel, kan komme til at koste dig den dag du fraflytter lejemålet. Nogle udlejere ser nemlig depositummet som en nem måde at tjene nogle hurtige ekstra penge, så det er om at have styr på sagerne – så du kan mod argumentere, hvis du skulle være så uheldig at havne i et bolighelvede efterfølgende.

Husk at selv den mest venlige udlejer kan ændre sig når man forlader boligen igen, så gå aldrig på kompromis med at få noteret alt ned. Det anbefales også at tag billeder med dato på, som ekstra bevis materiale.

Du har pligt til at vedligeholde lejeboligen (fleste tilfælde)

Lejer du en privatbolig af en anden, så har du i næsten de fleste tilfælde, pligt til at vedligeholde den, her i blandt inventar, hvis dette ikke bliver opmagasineret et andet sted. Det vil sige at lejligheden skal afleveres i samme stand som du overtog den, hvor der ofte vil være fokus på malingen, tapet, lakering af gulv, mm.

Derfor er det om at tag god hånd omkring disse punkter, så du ikke risikerer at udlejer ønsker en masse forbedret når du flytter ud. Mange udlejere kræver dog dom udgangspunkt at lejligheden skal males, hvis du har boet der i fx mere end et år.

Hvis du gerne vil have flere råd og tips når du skal flytte i ny bolig, så kan vi henvise til denne artikel: http://www.bolius.dk/vaerd-at-vide-ved-indflytning-i-en-lejebolig-16227/

Udgivet i Flytning