Skal du flytte i delebolig, så får du her nogle gode råd

Gode råd hvis du vil flytte sammen med en andenFlere og flere studerende vælger at bo sammen i en delebolig eller en form for bofællesskab, da man på den måde kan spare på SU’en – som i forvejen ikke rækker særlig langt med de priser vi har i Danmark.

Derfor hvis du står foran at skulle flytte i din første studiebolig og den skal deles med en anden studerende, så vil vi herunder give dig nogle gode råd med på vejen.

Når du skal vælge lejlighed

Når du skal ud og finde en delelejlighed samt muligvis en roommate, hvis du ikke allerede har en aftale på forhånd, så er der nogle faldgruber som du skal passe på.

Er alt som det skal værre?

Der findes desværre en lille mængde af bolighajer som godt ved at studerende har svært ved at finde noget at bo i, hvor fx en by som København kan være næsten umulig at finde et lejemål i. Derfor vil der altid være nogen som prøver at narre et evt. depositum ud af dig, samt måske den første måneds leje.

Derfor er det vigtigt at du bruger den sunde fornuft, og tænker dig godt og grundigt om inden du betaler nogen penge og skriver under på en lejekontrakt.

Hvis at boligannoncen lyder lidt for godt til at værre sand, så som fx billig pris, mange kvadratmeter placeret i centrum – så tænk dig en ekstra gang om, om det nu kan være helt sandt. Når du møder vedkommende så lad vær med at værre  naiv og lad dig styre af ham eller hende – da de formentlig er rigtig dygtig til hvad de gør.

Bevar roen og lav på forhånd en tjekliste af ting du gerne vil spørge udlejer om, så som: billede ID, ejer han lejemålet? Osv.

Du kan også bruge en hjemmeside som Ois.dk – hvor du kan tjekke ejerforholdet på lejligheden/adressen, som du så kan krydstjekke om det stemmer overens med det udlejer eller repræsentanten har fortalt dig.

Snak med din nye roommate & find ud af om kemien er eksisterende

Hvis du gerne vil dele lejligheden med en anden for at spare halvdelen på huslejen samt el, varme og vand – så kan du fx søge efter en roommate hos en af Danmarks største og eneste sider til det, Findroommate.dk.

Når du har fundet frem til en profil som leder efter bolig i samme område som dig, så tag kontakt og arrangere evt. at mødes. Ved at mødes med vedkommende vil du kunne finde ud af om i har samme behov, holdning, stil, osv. Vi er alle forskellige, og måske i er vidt forskellige, så meget at i måske begge vurderer at det ikke vil kunne fungere ordentligt at bo sammen.

Bliver ienige, så er det en god idé at diskutere konflikter som vil opstå med tiden, samt hvordan i bedst løser dem. Det kunne fx værre ved at lave en liste med grundregler for lejligheden som skal overholdes af jer begge.


Udgivet i Flytning