Gode råd til isolering af bolig

I et land som Danmark, bliver vi nødt til at isolere vores huse, for at holde vinteren ud. Desuagtet skal et hus være lavet, så der især ikke kan trænge fugt IND, men her kan opstå et stort problem i at få fugten UD. Vi producerer en masse fugt gennem en hverdag, for eksempel gennem rengøring, sved, badning, madlavning og denne fugt skal UD, for at forhindre skader i og på husets konstruktioner, såsom svamp og råd.

Før i tiden var danskernes bygninger tilpas utætte og velventilerede, hvilket resulterede i at fugten forsvandt af sig selv på bekostning af et større varmeforbrug. I dagens verden, er der nu andre krav til vores boliger – Vi bestræber os at holde varmeforbruget på et minimalt plan, stabil temperatur og at fugtigheden skal være lav.

Følgende krav, kræver dels, at vores huse konstrueres på anden vis end før – huset skal eksempelvist være isoleret meget bedre imens fugtigheden styres, så denne ikke tærer på indeklima og uhensigtsmæssig fugt i konstruktioner.

Gode råd til isolering

Først og fremmest, er det væsentligt at du har købt gode rørskåle, isoleringsmåtter og armafix, så man ved isolering kan beskytte husets konstruktioner, herunder forhindre skader på vandrør samtidig.

Når du vælger tykkelse på isolering, og du er i er en situation med kun plads til 150 millimeter isolering i husets konstruktion, skal du ikke vælge en isolering på 150 millimeter. I stedet skal du vælge to tykkelser, for eksempel én på 100 millimeter og én på 50 millimeter, så du kan lægge lagene forskudt ligesom mursten i en mur. Dermed skal du sørge for at din isolering ikke ligger ovenover hinanden, men er forskudt med minimum 200 millimeter, for at modvirke sprækker i isolering, hvor varmen vil slippe igennem. Ved god isolering vil du sparre penge over tid – Køb isolering hos AO

Slutteligt, er det væsentligt at pointere, at selvom isolering af lofter og gulv er vigtigst, så er det bestemt også værd at få isoleret væggene – igen for at holde mest muligt på varmen og spare flest mulige penge.

Håber mine enkelte tips, hjælper dig med din isolering – Del gerne egne erfaringer og tips i kommentarfeltet.

 

Udgivet i Boligen